Verjaardagslunch met de meiden

Afgelopen vrijdag was mijn 40ste verjaardag en deze keer wilde ik het met mijn vriendinnen vieren. Ik heb ze uitgenodigd bij mij thuis waar we van een heerlijk ontspannen lunch genoten. Femke en Eddy van Hééérlijk verwende ons met koffie en verse munt thee en een heerlijk frambozentaartje. Na deze perfecte start konden we aan de prachtig gedekte tafel plaats nemen. We kregen als eerste een prachtig roze appel bietensoepje en daarna kwamen stoere boterhammen op tafel met verschillend beleg. Wat was dat smullen en alles vers uit mijn eigen keuken. Aangezien wij graag het recept van de heerlijke bietensoep kregen wil ik het ook met jullie delen.

Appel-bietensoep
Appel-bietensoep van Hééérlijk

Appel-bietensoep

Ingrediënten:
500 gr bietjes
1 knoflookteentje
2 el appelciderazijn
2 el olijfolie
500 gr (moes)appels
1 liter kippen- of groente bouillon
3 el appelstroop
zout, peper
potje crème fraîche

Recept:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de bietjes schoon en snijd ze in stukken. Leg ze in een ovenschaal met het teentje knoflook, de azijn en olie. Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snij ze in stukken. Doe de gepofte bietjes met de appels en de bouillon in een soeppan. Laat even koken tot de appels gaar zijn. Pureer de soep met de staafmixer. Breng hem op smaak met appelstroop, zout en peper. Serveer met een schep crème fraîche. Of laat de crème fraîche achterwegen en serveer hem koud op een warme zomer picknick.