Shoppen met de meiden in Haarlem

Een verjaardag is altijd een goede reden om met vriendinnen te shoppen in Haarlem. Lekker kletsen, kijken, passen, kopen en natuurlijk op een terrasje zitten.

Zaterdag ben ik gaan shoppen in Haarlem met 10 vriendinnen ter gelegenheid van de verjaardag van een van hen. Ik heb de auto op de P&R gezet om het laatste stukje met de trein  te gaan. Terwijl ik op de eerst volgende sneltrein wacht zoek ik naar mijn portemonnee om een kaartje te kopen, maar die ben ik dus met mijn domme hoofd gewoon vergeten mee te nemen. Echt een super handige actie als je gaat shoppen. Terug naar huis rijden heeft ook niet zoveel zin aangezien ik dan anderhalf uur verder ben. Dus ik beslis om toch in de trein te stappen zonder een kaartje. Ongemakkelijk ga ik in de coupe zitten en ik heb het idee dat iedereen aan mijn hoofd kan zien dat ik aan het zwartrijden ben. Gelukkig is het maar een klein stukje en wordt ik niet gecontroleerd. Op het station is het wachten op de rest, maar van alle zenuwen moet ik ook  nog eens nodig naar het toilet. Natuurlijk moet je ook voor het toilet betalen dus ik sta te twijfelen wat ik zal doen. Na een tijdje besluit ik het toch maar te vragen en gelukkig zijn het twee vriendelijke heren die me zonder doorlaten voor een glimlach. Even schiet er door mijn hoofd dat dakloze mensen dit probleem dagelijks hebben en waarschijnlijk niet het geluk dat een glimlach voldoende is.

Als de rest van de meiden er ook zijn wandelen we gezamenlijk naar het centrum. Haarlem is echt ten super leuke stad om te gaan shoppen. Je hebt allerlei leuke winkeltjes op loop afstand van elkaar en het duurt dan ook bijna 2 uur voordat we de markt hebben bereikt. We kwamen bijvoorbeeld de leuke schoenen van Camper tegen waar ik een beetje verliefd op ben geworden.

Camper-summercollectionMaar shoppen zonder je portemonnee is toch minder leuk. Gelukkig kon ik een wat geld lenen van een van de meiden zodat ik toch nog wat leuke dingen kon kopen. Ik heb een super leuke sieraden doos van House Doctor gekocht bij Sjakie’s en op het laatst ook nog een heel leuk kartonnen krukje/tafeltje bij Flying Tiger.

Flying-Tiger-stool

Voor mijn twee meiden heb ik ook nog iets leuks gekocht bij Mr. Paprika. Dit is een warenhuis voor iedereen jong van geest waar je echt super leuk speelgoed kunt vinden, koffie kunt drinken en soms ook nog workshop kunt volgen of een kinderfeestje kunt geven.

Mr. Parika-Haarlem-koningstraat19-21 Mr. Parika-Haarlem-coffee-corner Mr. Parika-Haarlem-playarea-at-the-cafe Mr. Parika-Haarlem

Helaas moest ik eerder naar huis dan de rest en kon ik dus niet met de voetjes omhoog op het terras gezellig bijkletsen en elkaars aanwinst bewonderen, maar dit is zeker voor herhaling vatbaar.