Zwart wit in je interieur

Neutrale zwart wit basis

Ik hou heel erg van zwart wit interieurs. De eenvoud en rust spreken me enorm aan. Ik probeer in ons eigen huis zo veel mogelijk een neutrale zwarte wit basis te hanteren zodat ik daar naar behoefte soms toch nog wat kleur in kan aanbrengen met kleine accessoires. Op Pinterest kom je echt de mooiste voorbeelden tegen van hoe andere hun huis hebben ingericht. Ik blijf me elke keer weer verwonderen over het feit dat dit lukt met een gezin met kinderen.

zwartwit-interieur

Het ideale plaatje

Hoe zit dat dan met die spullen die je in huis hebt, maar niet in het ideale plaatje passen. Die tekeningen waar de kinderen mee thuis komen, de boeken of het speelgoed dat niet in het gewenste kleurenpallet passen. Doe je die gewoon weg? Voor interieur foto’s kun je deze spullen natuurlijk gewoon weghalen zodat het plaatje helemaal klopt, maar in het dagelijkse leven kun je toch niet tegen je kind zeggen dat die tekening waar ze trots mee thuis komen niet opgehangen kan worden, of dat er geen speelgoed in de woonkamer mag omdat dit niet bij de neutrale basis van de woonkamer past. Dat gaat me toch echt te ver.

Dressoir met berg spullen erop

Maar eens per week moet ik toch echt door het huis om alle verzamelde dingen van de week echt op te ruimen. Het dressoir ligt dan vol met speelgoed, kinderleesboeken, tekeningen en andere spullen die van tafel af moesten bij het tafeldekken. Ook in de keuken hebben we zo’n verzamelplaats en het bureau heeft soms precies dezelfde functie. Ik vraag me dan ook af of dit komt omdat we te weinig bergruimte hebben of gewoon omdat geen van ons de moeite neemt om het direct goed op te ruimen. Het verplaatsen is als je haast hebt gewoon makkelijker.

Ik denk dat het me nooit zal lukken om altijd een net en opgeruimd huis te hebben aangezien ik zelf me hier net zo aan schuldig maak. Maar als ik het blijf proberen kom ik elke keer weer een stukje dichterbij. De aanhouder wint.