Homelessfonts, letters met een uniek karakter

homelessfontsIedere keer als ik op Pinterest een mooi handgeschreven tekst zie of van die prachtige chalkboard kunstwerkjes dan wil ik dat graag zelf kunnen maken. Gisteren kwam ik op internet dit super mooie project tegen en dat wil ik graag met jullie delen.

In Barcelona leven zo’n 3000 daklozen waarvan er iedere avond er zeker 900 op de straat moeten slapen. Ze vragen om hulp door middel van tekst op kartonnen bordjes die ze zelf maken. Ook ik loop langs deze borden, geef soms geld maar ik kijk niet echt. Maar als je goed kijkt zul je misschien iets moois ontdekken.
De Arrels foundation nodigde een groep daklozen uit voor een workshopletters schrijven met als doel om deze unieke fonts te kunnen verkopen aan bedrijven voor hun marketing uitingen. Het geld dat ze hier mee ophalen komt geheel ten goede aan de stichting die tot doel heeft om daklozen een slaapplaats te bieden.

Een van de deelnemers aan de workshop is Lorraine Halgabary uit Londen. Als ze op vakantie gaat naar Barcelona wordt je berooft. Doordat haar paspoort misbruikt wordt voor iets illegaals lukt het haar niet om een nieuw paspoort aan te vragen bij de ambassade. Nu leeft ze al enige jaren in de straten van Barcelona.homelessfonts

Het project Homelessfonts biedt momenteel vijf prachtige lettertypes aan voor privé of commercieel gebruik. Voor iedereen de kans om naast een uniek handgeschreven lettertype ook iets terug te geven aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Bron: Homelessfonts.org