Gordijn inspiratie

Het is een koude mistige dag. Zo’n dag dat je lekker binnen blijft op de bank. Maar ja de koelkast vult zich niet vanzelf. Dus loop ik in mijn winterjas door de straat en kijk ik bij de buren naar binnen. Ik ben benieuwd hoe zij hun huis inrichten en vind het leuk om naar binnen te gluren. Soms doe ik gordijn inspiratie op voor ons eigen huis. Wat hangt er bij andere voor de ramen. Vitrage, overgordijnen, lamelle of jaloezieën. Er is tegenwoordig ook zoveel te krijgen op raamdecoratie gebied.

gordijn inspiratie

Sinds 2010 wonen we in een maisonnette met de woonkamer op het zuiden, een plafond van 3,80 meter hoog en een grote raampartij breedte. Een woonkamer waar het licht vol op naar binnen stroomt maar die op een zonnige dag hierdoor ook snel opwarmt.

Onze gordijnen, overgenomen van vorige bewoners, zijn nu echt hard aan vervanging toe. Officieel zijn ze crème, maar nu is er aan de bovenkant een grijs kleurig verloop in ontstaan. Hoog tijd voor nieuwe gordijnen. Echter wat kies bij zo’n grote raam partij, welk materiaal en uitstraling is handig. Ga je voor rolgordijnen, luxaflex, houten jaloezieën of  die mooie duetten shades van Luxaflex. Ik weet het echt niet meer.

Vilten gordijnen van Studio Mohair

Ik hou zelf van een stoer, strak interieur met natuurlijke materialen. Vind bijvoorbeeld de vilten gordijnen hierboven echt super. Mooi warm materiaal en zo’n gordijn is ook de ideale manier om van het holle geluid af te komen. Nadeel van gordijnen vind ik dat je ze of open hebt of dicht. Er zit geen tussen oplossing die je met luxaflex of jaloezieën wel hebt. Hiermee kun je het licht prachtig filteren. De buurvrouw heeft gekozen voor de Duette shades. Het is prachtig strak maar ook een behoorlijke diepte investering. Dat zou voor ons een kleine tienduizend euro betekenen. Dat is me wel heel erg gortig. Dus blijven de oude gordijnen deze winter gewoon hangen. In het voorjaar maar opnieuw op onderzoek uit gaan. Wat zouden jullie doen?