Pop-up stores die je niet mag missen

Je hoort het nu steeds vaker dat er een pop-up store wordt geopend. Maar wat is nu eigenlijk een pop-up store? Dit is een winkel die tijdelijk wordt opgebouwd en na een tijd weer verdwenen is. Dit concept is een kans om leegstand in de winkelstraat tegen te gaan en voor de ‘startende’ ondernemers een mogelijkheid om op een laagdrempelige manier te beginnen met hun eigen onderneming.  Echter zie je dat ook grote en bekende merken gebruik maken van dit concept. Ze hebben op deze manier de mogelijkheid om in een korte periode klanten te informeren over nieuw assortiment. Aangezien deze winkels maar voor een korte periode bestaan kan het voorkomen dat ze ze mist. Hieronder een aantal leuke pop-up stores op design gebied die je naar mijn mening gewoon niet mag missen.


PROPSHOP 020 SALE – AMSTERDAM
Je ziet vaak prachtige vintage en curiosa in de woontijdschriften en dan ben ik nieuwsgierig waar ze dit vandaan hebben. Misschien was het wel een item uit de omvangrijke en zeer diverse collectie van fotograaf Robert Alexamder van Ohk-Studio. Hij is al jaren een begrip onder de stylisten voor het lenen van props voor shoots. Nu is de studio op 15 en 16 november eenmalig open voor een ‘PROPSHOP 020 Sale’.

PROPSHOP 020 SALE
Wanneer: 15 en 16 november 2014, van 11.00 tot 19.00 uur
Waar: Studio OHK, Oostelijke Handelskade 12 F, 1019 BM Amsterdam
Info: www.studio-ohk.nl

WEEKENDWARENHUIS – AMERSFOORT
Twee dagen lang kun je prachtige unieke spullen winkelen in een groot pop-up warenhuis. Op 22 en 23 november gaan de deuren open van een uniek warenhuis met onder andere de merken SNOR, Studio Marianne de Vries, 0031 design, Studio Zand, Vital Air, KUS-SEN, Eva &Anne. Zet maar vast in je agenda en check voor de andere deelnemers de website.

WEEKENDWARENHUIS
Wanneer: 22 en 23 november 2014
Waar: Stadhuisplein 7 te Amersfoort
Info: novemberpopupstore.nl

ECO POP-UP – GRONINGEN
In het prachtig historisch pandje van De Groninger Stadskrant is er ruimte waar onze winkel, expositie en activiteiten samen komen. Allemaal in het teken van leegstand, duurzaamheid en de nieuwe economie. Een plek voor keukentafelgesprekken over de invulling van leegstand èn een plek om je duurzame en lokaal gemaakte cadeaus voor de feestdagen te kopen. Een plek waar kansen, verhalen en successen van leegstand zichtbaar worden.

ECO POP-UP
Wanneer: 22 november t/m 20 december 2014
Opening: 21 november om 17.30 uur
Waar: Stadhuisplein 7 te Amersfoort
Info: eco-popupstore.nl

FLAVOURITES LIVE – AMSTERDAM
Afgelopen 2 jaar ben ik samen met mijn -lieve vriendin- Annemarie van Studio AnnemA naar dit super leuke event geweest. Flavourites is een startpagina voor hippe webshops die een keer per jaar Live te bezoeken zijn tijdens het event Flavourites Live. De uitgelezen kans om al die mooie spullen nu daadwerkelijk te voelen, passen, ruiken en soms ook proeven en natuurlijk niet te vergeten… te kopen.

FLAVOURITES LIVE
Wanneer: 21 T/M 23 november 2014
Waar: Kromhouthal, Amsterdam
Info: Flavourites Live

PASTOE @COMING SOON – ARNHEM
In Arnhem is een nieuwe Pop-up store Coming Soon verrezen. Zij tonen de maand november de collectie van Pastoe met onder andere de Kubus kast met klok uit 1967, de U+N kast, een bureaukast uit 1960 van Kees Braakman. Bovendien is de complete lijn Wire Frame stoelen en krukken te koop, naast kast Amsterdammer in nieuwe kleuren.

PASTOE @ ARNHEM COMING SOON
Wanneer: 1 t/m 30 november 2014
Waar: Arnhem Coming Soon, Kerkstraat 23 in Arnhem
Info: www.arnhemcomingsoon.nl 

MUUTO POP-UP STORE @ EDWIN PELSER IN DEN HAAG
Edwin Pelser opent naast zijn eigen winkel een tijdelijke Muuto brandstore met daarin een groot deel van de collectie van het Finse designmerk.

MUUTO @ EDWIN PELSER
Wanneer: va 8 november 2014
Waar: Piet Heinstraat 125, Den Haag
Info: www.edwinpelser.nl

GISPEN POP-UP STORE – AMSTERDAM
Nog tot eind november kun je terecht in de Gispen pop-up store in de 9 Straatjes. In de winkel vind je wisselende collecties van de eigen designs, aangevuld met producten van complementaire designmerken.

GISPEN POP-UP STORE
Wanneer: tot en met eind december 2014
Waar: Oude Spiegelstraat 6, Amsterdam
Info: www.gispen.nl

Mocht je nog een  pop-up store weten die de moeite waard is om te bezoeken of ben je bij eentje geweest laat het me weten door middel van een reactie of stuur een mail naar info (ad) lifedsign.com