Vilt inspiratie voor je interieur

vilt inspiratieMet deze oude regenachtige dagen omring ik me weer graag met warme materialen zoals een wollen kussen en die heerlijk warme plaid die ik afgelopen winter gehaakt heb voor op de bank.  Vilt kun je heel veelzijdig gebruiken. Als bekledingstof voor bank of fauteuil, maar ook gordijnen van vilt zijn prachtig en krukjes kun je ook prima met vilt bekleden. Hieronder vindt je mijn vilt inspiratie voor het interieur.

 1. Lamp bekleed met vilt Tijdens aflevering 6 van het nieuwe woonprogramma ‘Weer verliefd op je woning’ van VTWONEN zag je dat Vilta Amsterdam een bestaande lamp helemaal met vilt werd bekleed. Het resultaat is een totaal nieuwe en vooral stoere lamp.
 2. Bank met vilt bekleed In een prachtig herenhuis in Den Haag zie je een lage bank onder de tv dat bekleed is met vilt. Het is een prachtig ontwerp van interieurarchitect Remy Meijers.
 3. Demobord van vilt Je hoeft niet altijd groots uit te pakken maar je kunt ook kiezen voor een demobord van vilt. Neem een mooie dikke kwaliteit en snij er een toepasselijke vorm uit zoals hier voor in de keuken. Deze vond ik op de site van VTWONEN.
 4. Lichtslinger van vilt Op Etsy kun je echt de prachtigste handgemaakte dingen vinden van over de hele wereld. Zoals deze sfeervolle lampjes slinger van de uit Frankrijk van MamaUrsula. Ze heeft ze echt in allerlei varianten dus zeker de moeite waard om eens te gaan kijken.
 5. Opbergmand van Vilt Je hebt ze in allerlei vormen en maten. Mooie opbergmanden gemaakt van vilt. Deze vindt ik erg mooi door de strakke vormgeving en toch ook ronde vormen. Ik vind deze foto van Simonas Svitra echt prachtig. Maar op mijn PInterestbord vindt je nog andere varianten.
 6. Krukjes bekleed met vilt Een eenvoudig houten krukje kun je een hele nieuwe uitstraling geven door vilt op de zitting te plakken.
 7. Bureau organiser Ben jij vaak spullen kwijt op je bureau? Dan is deze organiser een super uitkomst.
 8. Wandbekleding van vilt Bekleed eens je muur met vilt. Dit geeft een warm gevoel en zorgt ervoor dat het ‘holle’ geluid ook veel minder wordt. Dit is de serie Index Dimensional van Submaterail
 9.  Tassen van vilt zijn ook prachtig. Zoals deze van Ryan Greer. Hij maakt echt prachtige tassen van leer en vilt. Kijk gerust eens in zijn Etsy shop.
 10. Warme lampen van vilt en papier zag je dit jaar ook tijdens de Dutch design week. Deze lampen zijn gemaakt door Vilt aan Zee en Mark de Weijer (foto van Margreet Takken)
 11. Vervilte vachtkleed is een op en top natuurproduct waarin het ruimte natuurlijke terug te vinden is in combinatie met functionaliteit.

Ik ben echt verliefd op de hand vervilten plaid op foto 11. Zou hem graag in huis hebben voor op de bank of de fauteuil of misschien neem ik hem wel mee naar bed. Op Pinterest vind je nog vilt mogelijkheden op mijn inspiratiebord ‘Vilt in je interieur‘.