Dagboek: Wat is je diepste wens?

Wat is je diepste wens

Het duurt toch echt eventjes voordat ik hier antwoord op kan geven. Afgelopen paar maanden ben ik steeds meer bewust stil gaan staan bij de volgende vragen. Wat wil ik, hoe voel ik me, waar wordt ik blij van en waar krijg ik energie van. Echt weer luisteren naar mezelf en vooral ook mijn lijf en wat minder in mijn hoofd zitten en rekening houden met alles en iedereen behalve mezelf. Dit is iets wat ik best lastig vind, maar het gaat me steeds beter af. Ik ga bijvoorbeeld een avond dat we samen op de bank zitten toch eerder naar beneden omdat ik zo’n zin heb in een heerlijk warm bad. En van de week heb ik mooi tekenpapier gekocht zodat ik weer lekker kan gaan tekenen. Het zijn op dit moment misschien nog kleine dingen, maar ze geven me een fijn gevoel en hier wil ik naar luisteren. Maar als je me vraagt wat mijn diepste wens is dan moet ik toch zeggen.

Werk waar passie, creativiteit, persoonlijk contact met mensen en interieur samen komen

Dit betekend dat er een verandering moet komen. Hoe ik dit ga bewerkstelligen? Dat weet ik nog niet precies. Maar dat is ook nog niet erg! Soms hebben dingen de tijd nodig om langzaam aan steeds duidelijker te worden. Dus ga ik gewoon door op de nieuw ingeslagen weg van luisteren naar mijn gevoel, wat verteld mijn lijf me, hoe voelt het?  Ik weet zeker dat dit me nog heel veel moois zal opleveren.

De mooiste ontdekkingsreis is leren kijken met andere ogen.