Dagboek: wil je minder werken?

(null)

Wil je minder werken en waarom?
Als je me deze vraag afgelopen september had gesteld dan had ik gezegd dat ik even helemaal NIET wilde werken. Ik voelde me toen echt in- en intens moe, er kwam echt niets uit mijn handen en zelfs de kleinste dingen vlogen me aan. Het was duidelijk, ik had helaas te maken met een volledige burn-out.

Gelukkig zijn we nu een paar maanden verder. Het is februari en we zijn net terug van een heerlijke week skiën met het gezin. Maandag gewerkt en vanmorgen weer aan de slag geweest met mijn burn-out coach. Merk dat ik steeds minder snel uit balans raak en echt steviger in mijn schoenen kom te staan. De tijd voor verandering is dan ook echt aangebroken en ik weet dat ik hier een ‘rijker’ mens van ben geworden.

“If you do what you always did, you get what you always got.”

Stel je me nu diezelfde vraag dan zal ik een heel ander antwoord geven. Ik zou NEE zeggen, want ik weet nu dat als je werk leuk is het niet erg is om meer te werken. Je werk wordt je passie, iets waar je energie uit haalt dan voelt het niet als moeten werken.

Zoals ik al zei is het tijd voor verandering. Naast het laatste stukje reïntegratie traject is het tijd om mijn cv af te stoffen, mijn linked-in profiel bij te werken en te onderzoeken of ik me op bepaalde fronten nog zou kunnen scholen. Alles om ervoor te zorgen dat ik straks van mijn passie mijn werk kan maken en dan maakt het me niet uit hoeveel uur dat is.