Vanmorgen zag ik de nieuwsbrief van Loods 5 in mijn mailbox staan. Ik ben altijd benieuwd naar wat je kunt shoppen bij Loods 5. Onderstaande foto sprak me meteen aan. Door de stijl en kleur groen moest ik denken aan het huis van mijn vriendin Fiona. Zij woont samen met haar partner en hun drie kinderen in een nieuwbouw huis in het midden van het ‘groen hart’ van Nederland.92c96c8e5fbc3abd14b4bf614bbee1e0

Ze hebben echt een heerlijke plek gemaakt van dit nieuwbouw huis. Het is toch een hele kunst om een nieuwbouw huis karakter en iets eigens te geven. In mijn ogen zijn ze er prima in geslaagd. Beide houden ze ervan om design te combineren met handgemaakt en zo creëren ze een woonstijl die mij erg aanspreekt. Ze kiezen liever voor kwaliteit en daarom dus wat langer sparen, dan voor snel en goedkoop. Iets wat mij niet altijd lukt. Als ze het originele design te duur vinden maakt hij gerust zijn een eigen variant op een mooi ontwerp. Zoals bijvoorbeeld de sloophouten kinderstoel van Piet Hein Eek, of het vogel voederhuisje van Droog. Ik zou graag ook zo handig zijn met mijn handen. Het zorgt ervoor dat het een huis is waar zelfgemaakt en design hand in hand gaat met praktisch en ruimtelijk. Ik ben bij Loods 5 op zoek gegaan naar spullen die passen bij hun woonstijl en dit is wat ik geselecteerd heb.

Ferm Living | Moon theedoek 
Deze hand bedrukte theedoek van 100% ecologisch katoen is een ware aanwinst voor de keuken.

Pepe Heykoop | Paper vase Cover
Deze papieren vouwvaas past over bijna iedere lege fles en is door de voorgevouwen driehoekstructuur op vele manieren te modelleren. Zo tover je een oude fles om in een prachte vaas voor die ene bloem uit de tuin.

05Home | fles vaas groen en veegelik
Met deze moderne variant op de fles vaas maak je met een enkele bloem eenvoudig een klein stilleven voor op tafel, de keuken of in de slaapkamer. Met deze praktische stoffer en blik veeg je snel alle kruimels van de tafel en hup in de prullebak.

Vitra | Eames DSW stoel
Een design klassieker waar ik al jaren verliefd op ben. De combinatie van hout, staal en kunststof maakt dat deze stoel in elke interieurstijl past.

Seletti | Diesel salade schalen en Diesel bestek
Van deze ‘Machine collectie’  ontworpen door het ontwerp team van Diesel, wordt menig klussende man blij. Je ziet dan ook duidelijk dat schroeven, bouten en steeksleutels de inspiratiebron is geweest.

05Home | Japanse theepot groen
Deze gietijzeren theepot is ideaal om in huis te hebben. Door het gietijzer blijft de thee lang warm zonder dat je hem op een theelichtje hoeft te zetten. daarnaast heeft hij een filter waardoor hij ook voor losse thee gebruikt kan worden. Inhoud: 1 liter

Gispen | Leaves magneetset
Wil je nog meer groen in huis? Met deze leuke magneetjes van Gispen hangt je actielijstje echt tussen de blaadjes! Leaves worden geleverd in een doosje van 45 stuks. Je ontvangt 11 grote en 34 kleine leaves in verschillende tinten groen met daartussen altijd 1 rode.

Bron: Loods 5 en Pinterest | Loods5