Een gewei staat voor mij symbool voor de natuur, kracht en het leven. Ieder gewei is uniek, heeft zijn eigen verhaal. Je fantasie gaat direct aan het werk bij het zien van een gewei. De kans dat je zo’n prachtig stukje natuur in de bossen vindt is in Nederland heel klein. Maar dat is veranderd met Geweldig gewei, vertelt fotograaf Timo Sorber.

Timo: “Ik wilde altijd al een mooi gewei bezitten. Een gewei vinden in het bos is dan de ultieme droom. Op zoek naar een gewei in de natuur kom ik er af en toe een tegen, niet van de dieren maar gemaakt door de bomen. Gevonden takken met een verhaal, geleefd en gevormd door de elementen. Met rust, aandacht en respect voor het hout splits ik de tak en ontstaat er een Geweldig Gewei.

KING is geen kleine jonge, een groot volwassen gewei die opzoek is naar een nieuw domein om weer als vanouds te kunnen heersen. King is 112 cm hoog en ongeveer 132 cm breed. Een echte koning laat zich liever halen of brengen.

PRINS komt zo uit een sprookje. Groot en stoer maar ook nog jong en onbezonnen. Het Oosterpark in Amsterdam had hij wel gezien en hij heeft besloten ergens anders door te groeien tot Koning. 145 cm hoog.

Royal, koninklijk, vorstelijk en trots dat straalt hij uit. Maar ook geleefd, gevochten en gewonnen. Hij zou zich zeker thuis voelen aan de muur van een goed landhuis tussen de rest van de trofeeën.

BIG  is een goedzak, hij is groot en sterk en dat is genoeg om menig af te schrikken. Maar het is allemaal uiterlijke schijn want Big is een en al goedheid. Hij is een bloedbroeder van OCTO. 122×95 cm


GeweldigGewei
Timo Sorber Studio:
Wibautstraat 150
Amsterdam
+31(0)6-51144767
www.geweldiggewei.nl