Het is donderdag ochtend. Tijd voor een kop koffie en de krant. Ik pak de Ipad en installeer me op de bank. Terwijl ik van mijn koffie geniet zie ik in mijn ooghoek dat de batterij op 8% staat. Eerst maar eens opladen. Nadat ik verschillende kastjes en blaadjes open heb gedaan duik ik in de bak met snoertjes en diep er een kluwen snoertjes uit op. De moed zakt me in de schoenen dit gaat niet meer goed komen vandaag.

Wireless Charging
Maar er is een oplossing! De nieuwe designcollectie van Ikea: Wireless Charging. Meubels en lampen worden voorzien van draadloze opladers. Bye bye losse kabels en andere oplaad ergernissen in huis. Het design – grotendeels wit met hier en daar een blank houten accent – past perfect bij mijn voornamelijk Scandinavische inrichting. Ik ben dan ook op slag verliefd op de staande lamp uit de serie. Het mooiste is dat ze tevens voorzien zijn van ingebouwde usb-poorten. Helemaal handig!

Qi-technologie 
Deze nieuwe Ikea-serie werkt met Qi-technologie. Deze technologie maakt gebruik van magnetisme, net zoals bij inductie koken. Zodra er contact wordt gemaakt tussen oplader en apparaat ontstaat er een magnetisch veld waardoor er wordt opgeladen. Mocht je een Galaxy S6, Lumia, Nexus of LG G2/3 hebben dan kun je gelijk gebruik maken van deze oplaadfunctionaliteit van Ikea.

Hoesjes
Voor andere toestellen kun je veelal een cover kopen om de betreffende smartphone draadloos op te laden. Ikea heeft onder de naam Vitahult ook speciale hoesjes voor iPhone’s en bepaalde Samsung-modellen, waardoor deze ook geschikt worden voor draadloos opladen met de nieuwe meubels.

IKEA staande lamp wireless charging
Even wachten…
Ik zal echter nog eventjes verder aanmodderen met al die snoertjes want zo’n hoesje zie ik nog niet zo zitten – wij hebben voornamelijk Apple. Gelukkig heb ik na wat zoeken toch het juiste snoertje gevonden, maar mijn koffie is wel koud geworden. Als ik weer zit, zet ik die staande lamp gelijk op mijn verlanglijstje. Puur omdat ik hem erg mooi vind.