Design District in Zaandam

Vorige week ging ik naar Design District in Zaandam. Het was wederom een overzichtelijk (vak)evenement waar ik veel inspiratie heb opgedaan. Hier vind je een selectie van al het moois dat ik er zag.

Pillow Wall van Cascando
Pillow is een compleet nieuwe serie interieuraccessoires die de woon- en werkomgeving nog persoonlijker maken. Pillow Wall bestaat uit een reeks kleurrijke wandpanelen die rust brengen in elke werkruimte, gang of vergaderruimte. Decoratief en tegelijk ook erg functioneel als garderobe of tijdschrifthouder. De Pillow panelen zijn bedekt met zacht schuim en een ruime keus stoffen, waardoor ze ook het geluid dempen. Cascando

Vaas ‘Slow Printing’ | Design x Ambacht
Een vaas speciaal ontworpen door Sande Luske voor de ambachtsmensen met een beperking. Hij zag de mogelijkheid om de talenten van de ambachtmensen te benutten. Door de gestructureerde wijze van werken, de ervaring die men heeft met het gietproces en factor tijd zijn de ontwerpen ontstaan. De Slow Printing vaas is opgebouwd uit allemaal losse kleibolletjes. De kleibolletjes worden stuk voor stuk met de hand in een mal aangebracht en vormen zo ring voor ring de vaas: Printing by hand. Design x Ambacht

Lang tafelen met ‘Ton’ | Label
Door de soepele lijnen van het frame in combinatie met de duidelijke vormen van het hout is de Ton een fascinerende stoel. De licht verende rug geeft de Ton een comfortabele maar toch stevige zit. Met de verschillende kleuren hout en staal bepaal jij de look. Kies jij voor rustgevende Ton-sur-Ton of toch liever voor een knalcontrast? Label

Zonnebaden met Low collection | Viteo
Weer in contact komen met de natuur en daar eventjes bij stil staan. Of beter nog: heerlijk zitten en met je handen door het gras woelen. De natuur is een belangrijke bron van inspiratie. In het ontwerp komt dat terug in de eenvoudige lijnen, zonder afbreuk te doen aan comfort. Viteo

Handgemaakte Stoel | Design x Ambacht
Stoere designstoel met een gefiguurzaagde beukenhouten zitting en opgeschroefde gebogen beuken latten. Het metalen frame is afgewerkt met een matte transparante lak en voorzien van pootdoppen. Op de achterzijde van deze houten stoel is op subtiele wijze een brandmerk gezet. Ook in outdoor variant beschikbaar en net als de Slow Printing vaas vervaardigd door ambachtsmensen met een beperking. Design x Ambacht

Duurzame barkruk Alfi | Emeco
Emeco produceert sinds 1944 prachtige stoelen uit gerecyled of hergebruikt materiaal. Als eerste was er de overbekende Navy stoel van hergebruikt aluminium.  Later kwamen er door samenwerking met Coca Cola ook de kunststof varianten bij. Met de Alfi stoelen gaan ze weer een stapje verder. De zitting is van 100%  teruggewonnen post- industrieel afval. De poten zijn van locaal hout bewerkt door Amish ambachtsmensen. Emeco/producten


Dit artikel verscheen eerder op werkeninwonen.nl