Maandag had ik een excursie naar FLOS bij Design Post Amsterdam. Dit is een onderdeel van de lichtadvies opleiding van NIA die ik momenteel volg.

We werden om 10.00 uur hartelijk welkom geheten met een kopje koffie. Er werd verteld over de geschiedenis en ok de theorie die we eerder als gekregen hebben komt hier extra tot leven. Uiteraard kregen we een rondleiding door de showroom.

Nieuwe klassiekers
Een aantal klassiekers zoals de Parentesi, Toio en uiteraard de bekende booglamp ‘Arco’ zijn gemaakt voor de gloeilamp. Echter met de komst van led verlichting en het langzaam verdwijnen van de gloei en halogeen lampen wordt het steeds lastig om de lichtbron te krijgen voor deze prachtige klassiekers. Uiteraard kun je kiezen voor een Retrofit, maar dat is toch niet hetzelfde naar mijn mening. Gelukkig hebben ze voor een aantal al erg mooie led varianten gemaakt. Hopelijk gaat het uiteindelijk ook voor de andere lukken.

Over op led
Wanneer en hoe ga je bij een bestaande situatie over naar volledig led verlichting. Het is prettig als er eerst een lichtplan wordt gemaakt. Hiermee is er goed inzicht in de huidige situatie en kan er gezocht worden naar oplossingen waar nodig. Dit kan door te kiezen voor een verbouwing waardoor er ook inbouw mogelijk is, maar het kan uiteraard ook door bestaande armaturen te vervangen door led armaturen.

Heb je interesse in een lichtplan voor jouw huis of kantoor, neem dan gerust contact op voor een eerste kennismaking.