Begin 2015 belde mijn werkgever. Er was een belangrijke beslissing genomen in de bestuursvergadering.

In 2016 bestaat branchebureau WoonWerk niet meer!”

Na de eerste schok en golf van vragen hebben we met de collega’s onze schouders er ondergezet. Wij laten hierdoor onze kop niet hangen! We hebben nog een jaar!

Als er een schaap over de dam is
Na de meivakantie komt er echter beweging in de organisatie. De eerste collega verteld dat ze weg gaat en al snel volgen er meer. Het gaat ineens heel hard, want vanaf augustus ben alleen ik en de directeur nog over. Ja, wat doe je dan? De taken en werkzaamheden worden bekeken en herverdeeld en een oud collega komt ons op het secretariaat ondersteunen. In september wordt ook de huur opgezegd en we verhuizen voor de resterende tijd naar een kleinere locatie. De grote schoonmaak is begonnen.

Nieuwe toekomst
Ook ik merk dat ik me steeds meer op die nieuwe toekomst richt. Waar wil ik straks naar toe en wat heb ik daarvoor nodig. Training en cursussen helpen me om mijn richting te bepalen. Zodat ik straks met een goed gevulde rugzak die nieuwe toekomst tegemoet ga.

Aftellen begonnen
Eind september worden er concrete stappen genomen. Vaststellingsovereenkomst getekend en Ik meld me als werkzoekende bij het UWV. Tevens heb ik een inspiratiebord gemaakt voor mijn eigen onderneming. Ja, want voor mezelf beginnen, daar droom ik al lange tijd over. Het eerst volgende is dan ook mijn idee op te schrijven. Allemaal nieuwe dingen die leuk en soms ook spannend zijn. Nog één maand de tijd,want per 1 december heb ik geen werk meer.