Kaars met een dipje van Piece of Make

We hebben echt fantastische herfstdagen. De zon schijnt en de bomen tonen hun herfstkleuren in volle glorie. De kinderen maken grote bergen van de bladeren en springen en rollen er in rond.

 

Nu de wintertijd weer is ingegaan wordt het ’s avonds sneller donker. Dan krijg ik weer zin om kaarsen aan te steken. IK ben dol op mooie kaarsen met een dipje. Gaby Dam van Piece of Make verteld je hoe deze kaarsen zelf kunt maken.

Wat heb je nodig?

  • 1 of meer witte kaarsen
  • Een gekleurde kaars
  • 2 smalle hoge glazen
  • Oud steelpannetje

Smelt de gekleurde kaars in het steelpannetje. Mocht je geen kaarsvet in je steelpannetje willen dan kun je het au bain marie doen. Zet hiervoor een oud glas in het steelpannetje met water. Vul het pannetje met heet water en zet het glas met de gekleurde kaars in het midden Zorg dat het water niet te hoog staat zodat het niet over de rand van het glas komt.

Vul een andere glas met koud water. Door de kaarsen na het dippen in koud water onder te dompelen stolt het kaarsvet sneller en kun je eerder een nieuw laagje aanbrengen.

Dompel nu de witte kaars voor de helft in het glas met gesmolten kaarsvet en direct daarna in het glas koude water. Herhaal dit nog een paar keer, en doop daarbij de kaars steeds minder diep in het gesmolten kaarsvet. Als het kleurverloop naar je zin is, is de kaars klaar.

Let op! de onderkant van de kaars zal door het dipje wat breder zijn. Mocht je hier last van hebben dan kun je vooraf ook de witte kaarsen iets smaller maken.

Op Piece of Make vind je nog meer originele producten en DIY- en handwerkpakketten. Om zelf creatief mee aan de slag te gaan, of om cadeau te geven! 

Ik mag 10% korting weggeven bij iedere bestelling die je in haar webshop doet. Vul hiervoor de code: LIFEDSIGN in bij je gegevens. Deze code loopt tot 1 januari 2016. Volgens mij de uitgelezen kans voor leuke zelf-maak cadeautjes van de Sint of voor onder de kerstboom.

Ik ben erg benieuwd naar jullie mening. Willen jullie vaker DIY terugzien op de blog?