Kleine stap

Mijn laatste werkdag was vorige week aangezien ik nog een paar vrije dagen had staan. Vandaag is het dan officieel mijn eerste werkeloze dag. Vanaf vandaag behoor ik tot de groep van 415 duizend mensen die een uitkering hebben. Als ik het aantal zo opschrijf besef ik het eigenlijk pas echt. Dat zijn echt heel veel mensen die geen werk hebben en toch heb ik er zelf geen naar gevoel bij.

Droombaan
Als deuren dicht gaan zullen er nieuwe deuren voor je open gaan. Daar ben ik echt van overtuigd. Het zijn de kleine stapjes die uiteindelijk voor een grootste verandering kunnen zorgen. Dus ga ik vanaf vandaag mijn droombaan najagen. Het is spannend, nieuw maar ik krijg er ook enorm veel energie van.

Kennis en vaardigheden bijschaven
Afgelopen jaren heb ik bij branchebureau WoonWerk veel geleerd over retail en wat er in de woonbranche speelt. Mijn trend en inspiratie blogs voor het platform Werkeninwonen.nl wakkerde mijn oude passie voor interieur en styling nog meer aan. Momenteel volg ik dan ook een aantal opleidingen om mijn oude kennis en vaardigheden weer bij te schaven. Het voelt heerlijk om weer met potlood, pen en beeld tot een mooi resultaat te komen. Ik zit dan ook regelmatig tot in de late uurtjes te schetsen en tekenen. Heerlijk, dit is wat ik wil!

Kleine stapjes
Nu is het tijd om tot daden over te gaan. Afgelopen dinsdag ochtend dan ook bij de bijeenkomst van de Kamer van Koophandel geweest en ook de belastingdienst informatie sessie staat op het lijstje. Er komt veel kijken bij het schrijven van een ondernemingsplan, maar ook dat hoeft niet in één keer klaar te zijn. Met kleine stapjes kom ik ook vooruit.

Er staat dus veel te gebeuren de komende tijd, maar ik weet zeker dat 2016 een prachtig jaar zal gaan worden. Want met kleine stapjes in de juiste richting maak je uiteindelijk ook een grote stap mogelijk.