Dit wordt mijn jaar!

De meeste van jullie weten dat ik sinds begin december werkeloos thuis zit. Je zou denken dat dit de ideale maand is om eventjes niet te werken. Maar stil zitten, dat zat er deze maand voor mij echt niet in. Naast de gebruikelijke drukte van Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw ben ik vol enthousiasme gestart met de voorbereidingen om mijn droom te verwezenlijken. Dit wordt mijn jaar!

Werk aan de winkel
Half november heb ik bij UWV een onderzoek periode aangevraagd. In deze periode mag je alles doen wat nodig is om goed te kunnen beslissen of je echt voor jezelf wil/kan beginnen. Denk aan markt onderzoek, verzekeringen en vergunningen en natuurlijk het schrijven van je businessplan zelf. Maar onderzoek doen voor je businessplan tijdens de december drukte is niet eenvoudig.

Sinterklaas
In de eerste week staat Sinterklaas al voor de deur en dat betekent surprises maken, gedichten schrijven, cadeautjes kopen en een heel weekeinde zoet met lekkers en suikergoed. Het schrijven van mijn businessplan past er niet tussen. Gelukkig heeft de Sint me erg verwend met twee mooie boeken die op mijn verlanglijstje stonden.

Binnenhuisontwerper
Begin september ben ik gestart met de studie Binnenhuisontwerper bij de NIA Academie. Een mooie manier om oude weg gezakte kennis weer op te halen. Het voelt heerlijk om weer met potlood en papier in de weer te zijn en het geeft me dan ook erg veel energie. Het op schaal indelen van een woning, maken van noodboards, met de hand perspectief tekenen. Dingen die ik geruime tijd niet meer had gedaan maar gelukkig heb ik het nog in mijn vingers.

Ontwerpstudio Lifedsign
Al een tijdje heb ik mijn eigen blog hier op Lifedsign en afgelopen jaar schreef ik ook over interieur trends voor mijn oude werkgever WoonWerk. Nog even en dan is het echt zover; Ontwerpstudie Lifedsign is geboren.  Hier kun je terecht voor interieur- licht- of kleuradvies. Maar natuurlijk ook inspiratie blogs. Ik heb een heleboel plannen die vragen om uitgewerkt te gaan worden en heb er enorm veel zin in.